Çarşamba, Haziran 27, 2018

Ajda Pekkan'ın 1963'te yayınlanan ilk magazin haberi

16 Şubat 1963 tarihli SES dergisinde yayınlanan bir yazıda "Ajda Pekkan'ı müzik alemimizdeki boşluğu doldurabilecek kıymette bir şantöz olarak görebiliriz" deniyordu. İşte o yazı:



Memleketimizde hafif müzik alanında tam şantöz sıkıntısı hissedildiği bir anda ortaya genç ve kabiliyetli bir yıldız çıktı. İsmi Ajda Pekkan

Henüz 18 yaşında olan Ajda Pekkan, ilk müzik derslerini İlham Gencer'den aldı.Henüz 18 yaşında olan Ajda Pekkan, ilk müzik derslerini İlham Gencer'den aldı.

Memleketimizde hafif müzik alanında tam şantöz sıkıntısı hissedildiği bir anda ortaya genç ve kabiliyetli bir yıldız çıktı. İsmi Ajda Pekkan. İlk İlham Gencer'in topluluğunda mikrofona çıkan ve kısa zamanda aranılan bir insan olan bu genç şarkıcı, ilk müzik derslerini İlham Gencer’den aldı. Sonra İstanbul Teknik Üniversitesi'nin televizyon şovlarına çıktı... 

Bu henüz 18 yaşındaki genç kız için bir tecrübe devresi sayılabilirdi. Ajda Pekkan, kendine meslek olarak seçtiği bu yolda düzenli ve programlı bir şekilde yürüyerek başarıya ulaşmak niyetinde. Son Avrupa seyahatinden birçok plak ve bantlarla döndü. Repertuarındaki melodileri Avrupa'da ayın en sevilen yirmi melodisi arasından seçiyor. Şimdi Moda'daki Lozan Kulübü ile anlaşmaya varan Pekkan, Attilla Berkan orkestrasında şarkı söylüyor.

Emekli bir deniz albayı olan babası tarafından gayet modern bir şekilde yetiştirilen Ajda, lise tahsilini Çamlıca Kız Lisesi'nde tamamladı. Çocukluğundan bu yana en büyük isteği herkes tarafından sevilen, beğenilen bir şarkıcı olmaktı. İlk olarak Ses dergisinin «Müzik Albümü» sayfalarında Los Çatikos Grubu'yla beraber tanıttığımız Ajda Pekkan, şimdiye kadar yüzlerce mektup almış. Hayranları kendisinden daha çok İtalyanca şarkılar söylemesini istiyor.

Sesiyle olduğu kadar fiziki güzelliği ile de dikkati çeken genç şarkıcıya, sevgiden bahsedilince yüzünü buruşturuyor. Sevgi ve aşk konusunda kararsız. «Sevgi izafidir» diyor. Her şeyin her an değişebileceğine inanıyor. Bu mevzuun daha geniş manada tarifinden kaçmıyor. Sadece, «Benim en büyük sevgim tabiattır» demekle yetiniyor.

Ajda, gerçekten tabiatı seviyor. Müzik hayatına başlaması tamamen kendi isteği ve çalışması sayesinde olmuştur. Henüz mektebe bile gitmediği zamanlarda annesinin yatak odasına gizlice girip tuvalet aynasının karşısına geçerek saatlerce süslenirmiş. Sonra büyüklerinin önüne gelip «Size şarkı söyliyeceğim. Eğer beni dinlemezseniz oturup ağlarım»  diye kendince onları korkutmaya çalışırmış...

Sesiyle olduğu kadar güzelliğiyle de dikkati çeken Ajda Pekkan, Atilla Berkan Orkestrası'yla provada... Yandaki resimde Ajda Pekkan, Atilla Berkan Orkestrası'yla provada görülüyor.

Ajda, şimdi bu halini anlatırken gülüyor. İleride bir film çevirmek için teklif alırsa nasıl karşılayacağı sorusuna cevap vermiyor. Sadece «Şarkı söylemeyi çok seviyorum. Bu konuda başarıya ulaşmak benim için en büyük mutluluk olacaktır» demekle yetiniyor.

Ajda Pekkan'ı, müzik alemimizdeki boşluğu doldurabilecek kıymette bir şantöz olarak görebiliriz.


İlgili yazılar:

Ajda Pekkan'ın 6 günlük kocası

Ajda Pekkan'ın sahnedeki ilk günleri